Logo Realitatea.md

(DOC) La trei luni de la preluarea mandatului de consilieră în CMC – îl depune. Motivul enunțat

15 Aprilie 2021, 12:57 // Actualitate

Consiliera din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) a Mișcării Social-Politice „Forța Nouă”, Olga Rujanski, a anunțat că-și depune mandatul la doar trei luni după ce l-a preluat, fiind succesoarea lui Sergiu Tofilat.

„Ieri am luat decizia de a-mi depune mandatul de consilieră municipală in Consiliul Municipal Chișinău. Decizia încă nu este oficializată, acest lucru se va întâmpla după convocarea Comisiei Electorale Centrale în ședință și examinarea subiectului, apoi se va emite o hotărâre a CEC în acest sens. Data intrării în vigoare a acestei hotărâri va fi considerată de facto și de jure momentul încetării mandatului meu. Au trecut 3 luni de când am preluat acest mandat, care apropo, e unul mai legitim și mai reprezentativ decât unele mandate ale unor deputați, iar aici ma refer la numărul cetățenilor care au votat pentru un mandat de consilier municipal, care e mai mare, decât numărul cetățenilor care au votat în anumite circumscripții”, anunță consiliera municipală.

Olga Rujanski afirmă că, pe parcursul celor trei luni cât a fost consilieră a văzut din interior „ce înseamnă aparatul birocratic al Primăriei Municipiului Chișinău și cam ce profil au funcționarii publici de acolo”. „Lucrurile sunt grave și nu cred ca asta e o noutate pentru cineva, nici pentru mine nu e, însă ai înțelegeri la alt nivel atunci când vezi lucrurile din interior. Nu cred ca o sa exagerez când o să afirm că sunt funcționari publici cu bună-credință, bune intenții și pregătire necesară în Primărie, însă aceștia reprezintă probabil 20-30% maxim”, afirmă Rujanski.

Consiliera declară că, a ajuns la concluzia că, investirea a cel puțin jumătate din timpul ei activ de muncă pentru pregătirea și participarea la activitatea CMC „nu își are rostul pe termen lung, în așa ecuație politică”. „Eu nu sunt persoana care își va vinde votul și eu nu sunt persoana care ar participa în scheme și împărțeli „otkaturi”, a mai spus consiliera.  

Rujanski menționează că a avut o colaborare bună cu mulți colegi din CMC majoritatea de la fracțiunea PAS, deoarece „sunt singurii cu care au valori și viziuni similare și înțeleg activitatea, agenda politica și obiectivele pe termen lung”.

Amintim că, Olga Rujanski a devenit consilieră municipală din partea Mișcării social-politică „Forța Nouă”, după ce consilierul Sergiu Tofilat, a renunțat la mandat în favoarea funcției de  consilier prezidențial.

Citeste tot despre: CCM, consilier, mandat, Olga Rujanski
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile