Logo Realitatea.md

(FOTO 18+, DOC) Reacţia vicepreşedintelui Judecătoriei Chişinău la acuzaţiile aduse de ex-judecatorul Murguleţ: încălcări, abateri şi neglijenţă

19 Mai 2020, 17:34 // Actualitate
Vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Ghenadie Pavliuc, a venit cu o reacție, în exclusivitate pentru Realitatea.md, la declarațiile ex-judecătorului Mihai Murguleț, care a fost recent eliberat din funcție prin decret prezidențial și care susține că, de fapt, asta ar fi din cauza „nesupunerii sale unor eventuale indicații ale lui Ghenadie Pavliuc”. Mai mult, am a intrat în posesia unor documente ce ar demonstra încălcări, abateri și neglijența de la serviciu.
Colaj: realitatea.md

Am niște înscrisuri pe care le-am primit de la ex-judecătorul Murguleț Mihail și cred că aceste înscrisuri vor arăta cine este personalitatea în cauză și modul în care dumnealui există în realitate. Privitor la tergiversarea cauzelor la care s-a referit domnul Murguleț, tocmai deși face trimitere la niște lucruri care nu sunt reale, de fapt îl afectează pe dumnealui. El se află în prezența acestor circumstanțe și de fapt justițiabilii sunt victime, dar nu domnul Murguleț”, ne-a spus Ghenadie Pavlic.

Realitatea.md a decis să facă publice decât o parte din imagini, deoarece acestea conțin limbaj licențios și pot afecta emoțional cititorii.

ATENȚIE, limbaj licențios!

Referitor la activitatea lui Mihai Murguleț, Realitatea.md a scris și anterior, însă acum ne-au fost oferite informații despre o altă serie de încălcări în procesul de gestionare și examinare a dosare a dosarelor pe care le-ar fi examinat dumnealui când deținea încă funcția de judecător. Mai exact este vorba de Actul de inspecție și ridicare a dosarelor care s-au aflat în procedura ex-judecătorului.

După încetarea mandatului de judecător, dosarele au fost ridicate din procedură în temeiul acestui act, cu prezența sa și reprezentantului Inspecției Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, drept urmare s-au identificate toate aceste abateri și neglijență. În sensul dat există și sute de plângeri sau sesizări ale justițiabililor, înregistrate la noi, în temeiul cărora mereu a fost sesizat CSM”, ne-a mai spus Ghenadie Pavliuc.

Vom face publice câteva documente care ne-au fost prezentate.

Amintim că Mihail Murguleț a fost demis din sistemul judecătoresc prin decret prezidențial, în contextul în care i-a expirat termenul de probă în funcția de judecător – 5 ani. După expirarea termenului, Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) urma să propună președintelui țării numirea acestuia în funcția de magistrat până la atingerea plafonului de vârstă conform procedurii legale.

Mihai Murguleț a contestat hotărârea CSM.

CITEȘTE ȘI:

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile