Logo Realitatea.md

(VIDEO) Al cui cadavru îl așteaptă Țuțu, care citește romane și vă recomandă: Așază-te pe malul apei și așteaptă

15 Aprilie 2021, 11:43 // Life

Constantin Țuțu nu se mai bucură de vizibitatea de altă dată pe care o avea atunci când era sportiv sau când era deputat al Partidului Democrat din Moldova. Totuși, din când în când, acesta apare în vizorul public după dispariții îndelungate, fie că-și face apariția la o ședință de judecată unde este inculpat, fie așa cum a făcut-o astăzi. 

Embed:

Astăzi am terminat de citit această carte. Am primit-o cadou de la o persoană dragă mie și am reținut un aforism: Există un proverb indian care sune: așaz-te pe malul apei și așteaptă, cadavrul dușmanului tău nu va întârzia să treacă”, a citit Țuțu din romanul „Numele trandafirului de Umberto Eco.

Mai mult decât atât, „Perfect”, exclamă fostul sportiv, în prezent învinuit de trafic de influență. 

Amatorii de lectură, vă recomand. Bună carte”, a concluzionat Țuțu.

Realitatea.md amintește că ex-deputatul PDM a fost anunțat în căutare internațională la începutul lunii decembrie 2019, după ce o instanță de judecată din țara noastră a emis un mandat de arest pe numele său. El a fugit din Republica Moldova în luna iunie 2019, în perioada în care democrații au cedat puterea coaliției ACUM+PSRM. A fost surprins în orașul Odessa din Ucraina, dar cel mai recent - în România.

La sfârșitul lunii martie a anului 2020, Țuțu „s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița”.

Fostul sportiv este acuzat de trafic de influență într-un dosar care are legătură cu cel preluat de procurori de la Federația Rusă, în care este vizat și fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc. Autoritățile ruse au declarat că investigația a fost pornită pentru a depista cum o rețea internațională, condusă de Oleg Pruteanu alias „Borman”, transporta droguri din Africa de Nord în state din estul Europei, în special, în Rusia.

Totodată, este acuzat și de îmbogățire ilicită între anii 2014-2018, timp în care a deținut mandatul de deputat. Potrivit datelor din cadrul investigațiilor, acțiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deținerea de bunuri care depășesc substanțial veniturile declarate de acesta în perioada menționată, inclusiv automobile și imobile de lux.

CITEȘTE ȘI:

Procurorii au colectat probele despre cum Țuțu se lăuda cu influența și lua bani pentru a rezolva probleme

Țuțu, despre dosarele pe care le are, într-o postare cu termeni juridici și cu virgule puse la locul lor

Cel puțin 10 crime grave autorii cărora au fost lăsați în libertate sau li s-a redus pedeapsa

Chiril Moțpan spune că trei apropiați ai lui Igor Dodon ar fi implicați în schema cu „anabolizantele diplomatice” (VIDEO)


Citeste tot despre: Constantin Țuțu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1130 -1.0450%
USD USD 19.1216 -0.4239%
RUB RUB 0.3624 1.6550%
RON RON 4.0684 -1.0483%
UAH UAH 0.6472 -0.0772%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile