Logo Realitatea.md

A început perioada de prohibiție la scrumbia de Dunăre și rizeafcă. Timp de 10 zile pescuitul acestor specii de pește va fi interzis

02 Mai 2018, 16:16 // Societate

Serviciul Piscicol anunță că a început perioada de prohibiție la scrumbia de Dunăre și rizeafcă, de pe 1 mai până pe 10 mai inclusiv. Astfel, în această perioadă va fi interzisă pescuirea acestor specii de pește. 

Interdicția se referă la cursul inferior al fluviului Nistru, de la s. Palanca (marcaj km. 28) şi până la barajul CHE Dubăsari şi pe braţul Turunciuc.

„Până la data de 11 mai se interzice aflarea în obiectivul acvatic piscicol natural sau în preajma lui cu unelte de pescuit a căror folosire, conform ordinului, este interzisă în acel obiectiv acvatic şi în perioada respectivă”, informează serviciul de presă al Serviciului Piscicol. 

Recent a fost modificat Ordinul Nr.73 din 27.03.2018 „cu privire la perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului în bazinele acvatice piscicole naturale în anul 2018”. Astfel, s-a mărit durata perioadei de prohibiție cu 5 zile pe sectorul fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la oraşul Camenca, modificare aprobată prin ordinul nr. 100 din 27.04.2018, în urma discuțiilor purtate cu organele abilitate din regiunea transnistreană pe domeniul protecție și utilizării durabile a resurselor biologice acvatice din bazinul fluviului Nistru (procesul-verbal al Grupului de Lucru sectorial în domeniul mediului din 06.04.2018), informează Serviciul Piscicol.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile