Logo Realitatea.md

Adunarea Populară a Găgăuziei a anulat data alegerilor în regiune. Motivul (VIDEO)

03 Februarie 2021, 13:38 // Politica

Alegerile „parlamentare” în cadrul Adunării Populare din Găgăuzia, preconizate pentru data de 4 aprilie curent au fost anulate astăzi de către deputații Adunării, după ce nu au ajuns la un consens în privința alegerii membrilor Comisiei Electorale din regiune. 

Foto Simbol

La ședința de astăzi a Adunării Parlamentare, deputații regiunii urmau să numească 4 membri ai Comisiei Electorale, trei reprezentanți ai Comitetului Executiv și un reprezentant al instanțelor judecătorești, fapt ce nu s-a reușit.

Deputatul Adunării, Serghei Cimpoieș a declarat în cadrul ședinței că a apărut o coliziune în procesul organizării alegerilor, „mărul discordiei” fiind noua componență a Comisiei Electorale, fapt ce a dus la imposibilitatea ca instituția să înceapă pregătirile pentru alegerile din teritoriu. Acesta mai afirmă că, potrivit legislației campania electorală ar fi trebuit să înceapă astăzi, 3 februarie.

„Astăzi trebuie să anulăm decretul din 18 decembrie privind numirea alegerilor pentru Adunarea Națională pentru 4 aprilie”, a sugerat Cimpoieș.

Revenind în sală după o pauză, deputații au votat anularea datei alegerilor, scrie gagauzinfo.md.

Deputatul Grigori Dulgher a propus amânarea alegerilor până la 11 aprilie, însă doar 8 deputați au votat pentru o astfel de inițiativă. Deputații vor reveni la numirea unei noi date electorale și la aprobarea noii componențe a Comisiei Electorale la următoarea ședință.

CITEȘTE ȘI:

ȘTIRI, VIDEO, NO COMMENT pe Telegram Realitatea/RLIVE TV.

Citeste tot despre: Adunarea Populară, alegeri, Gagauzia
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile