Logo Realitatea.md

Adunarea Populară a Găgăuziei încearcă să prevină fraudele la alegerile din 4 aprilie. Au modificat unele proceduri (VIDEO)

26 Ianuarie 2021, 16:11 // Politica

Deputații din Adunarea Populară a UTA Găgăuzia au operat modificări electorale care se referă la exercitarea dreptului la vot în baza reședinței și a domiciliului la alegerile pentru Adunarea Populară, după ce la o singură adresă au fost înregistrate o câteva sute de persoane. Declarațiile au fost făcute de către președintele Adunării Populare, Vladimir Cîssa, în cadrul unui interviu.

Unul dintre autorii proiectului, președintele Adunării Populare, Vladimir Cîssa, a precizat că inițiativa vine să prevină eventuale nereguli. Potrivit lui, de exemplu, în satul Bugeac s-a stabilit că pe o singură adresă erau înregistrați câteva sute de oameni.

Prin proiectul promovat s-a decis că alegătorii care sunt înregistrați într-o anumită circumscripție într-un termen mai mic de un an până la alegeri vor putea vota conform domiciliului dacă sunt proprietari ai imobilului. Dacă nu dețin acte de proprietate asupra locuinței, vor vota conform domiciliului anterior.

Precizăm că, alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei vor avea loc la data de 4 aprilie curent.

Citeste tot despre: Adunarea Populară, alegeri, Gagauzia
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile