Logo Realitatea.md

Ai găsit o știre falsă? Raporteaz-o la SIS!

13 Aprilie 2021, 16:19 // Societate

În perioada pandemiei de COVID-19, știrile false au început să se răspândească tot mai mult atât pe unele rețele de socializare, cât și pe alte site-uri cunoscute în promovarea fenomenului de fake-news, fapt ce a dus multă lume în eroare. Pentru a combate dezinformarea referitoare la evoluția COVID-19, precum și la măsurile de protecție și de prevenire a pandemiei, Serviciul de Informații și Securitate a lansat o campanie. 

Prin urmare, consumatorii de informații sunt îndemnați să completeze acest formular, în cazul în care depistează știri false. Ulterior, SIS va examina și va bloca informațiile prezentate în cazul în care se confirmă că ar fi eronate.

Realitatea.md amintește că, în conformitate cu Dispoziția nr.1 din 01 aprilie 2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, furnizorii de servicii de comunicații electronice accesibile publicului, la decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației, bazată pe lista de surse făcută publică de către SIS, au obligaţia de a bloca imediat sursele online care promovează știri false cu privire la evoluția Covid-19.

Vezi și:

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile