Logo Realitatea.md

Aleluia! USM are rector. Ministerul Educației a semnat ordinul chiar în ultima zi de expirare a termenului

17 Martie 2021, 16:07 // Actualitate

Igor Șarov a fost numit oficial rector al Universității de Stat din Moldova (USM), pe „ultima sută de metri”, după ce ieri a expirat termenul de confirmare a acestuia în funcție. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de surse demne de încredere.

Precizăm că, până în prezent, Ministerul Educației Culturii și Cercetării (MECC) a refuzat categoric să semneze ordinul de învestire în funcție a lui Igor Șarov, pe motiv că MECC nu ar avea aceste împuterniciri, deoarece Guvernul se află în demisie.

Sursa noastră ne-a mai declarat că exact așa s-a procedat și în cazul noului rector al Universității Tehnice din Moldova, Viorel Bostan, ordinul căruia de numire în funcție a fost semnat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării la fel în ultima zi de expirare a termenului prescris în legislației.

Amintim că, la 16 decembrie 2020, Igor Șarov a fost ales rector al USM după desfășurarea și celui de-al doilea tur al concursului.

La concursul pentru funcția de rector al USM au participat patru candidați. În primul tur, o persoană și-a retras candidatura și a rămas în cursă: Igor Șarov, Florentin Paladi și Serghei Brînza. A urmat turul II, pentru că din cei trei nimeni nu a acumulat suficiente voturi.

Predecesorul lui Igor Șarov a fost Gheorghe Ciocan.

Citeste tot despre: Igor Șarov, rector, USM
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile