Logo Realitatea.md

Altercații între protestatarii din fața Parlamentului și oamenii legii. Chiril Moțpan: Cinci veterani au fost reținuți de poliție (VIDEO 18+)

16 Iulie 2020, 17:49 // Actualitate

Cinci veterani de război, care protestau astăzi în fața Parlamentului au fost reținuți de oamnii legii, după ce între polițiști și protestatari au avut loc mai multe ciocniri violente. Anunțul a fost făcut recent de către deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan, în timpul ședinței plenare a Legislativului.

Foto: Dorin Chirtoacă/ Facebook

Potrivit lui Moțpan, cei cinci deputați au fost reținuți și duși la Inspectoratul de Poliție Buiucani pentru documentare, după ce între poliție și veteranii protestatari au avut loc altercații.

Din video plasat pe pagina de Facebook a unui veteran reiese că altercațiile au apărut după ce unul din protestatari a încercat să instaleze un cort în fața Parlamentului, iar oamenii legii nu i-a permis.

Ba mai mult, deputatul, Chiril Moțpan, a afirmat că unii veterani au fost răniți și a a fost nevoie de intervenția medicilor pentru a le acorda ajutor.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că a propus de dimineasă să se creeze un grup de lucru, format dincâte un deputat din fiecare formațiune politică și să invite câțiva veterani în incinta Legislativului să discute despre revindecările acestora, însă așa și nu a fost luată o decizie finală în acest sens.

ATENȚIE! Limbaj licențios

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile