Logo Realitatea.md

Armata rusă își construiește propria catedrală care va fi toată doar din metal și sticlă (FOTO)

16 Septembrie 2018, 12:03 // Life

Armata rusă își face propria catedrală, iar arhitectura viitorului lăcaș de cult este mai mult decât impresionantă. Numai că pentru a termina lucrările la mărețul proiect, armata are nevoie de... donații.

Foto: digi24.ro

Potrivit site-ul Hram.mil catedrala seamănă mai degrabă cu unul din decorurile serialului Game of Thrones. Având un stil futurist și suprarealist, arhitectura edificiului este mai puțin obișnuită. Dar proiectul nu este o ficțiune. Armata rusă chiar e decisă să-și facă propria catedrală.

În 2020 este data-limită pe care și-o propune pentru a înălța „Catedrala Învierii”. Va fi o catedrală neobișnuită, construită numai din metal și sticlă. Va cuprinde și un muzeu, precum și reconstituiri în realitate virtuală ale unor bătălii istorice. Scopul ridicării aceste catedrale este „de a reda simbolul pentru valorile spirituale ale armatei ruse, care nu a ezitat să folosească sabia pentru a apăra patria”.

Pe rețelele sociale, unii au comparat viitorul edificiu cu un transportor de blindate sau cu un lansator de rachete, dar mulți remarcă o anumită influență a serialului Urzeala tronurilor. Însă, pentru a-i liniști pe tradiționaliști, interiorul ar urma să reflecte toate aspectele istorice ale Rusiei.

Finanțată cu banii cetățenilor ruși

Catedrala va fi un omagiu adus istoriei ruse, armatei și mai ales patriei. Pentru a o dovedi, uriașa biserică va fi amplasată în Parcul Patriotic din Moscova.  Iar una dintre viitoarele statui care vor face parte din ansamblu vrea să fie, de asemenea, un omagiu adus armatei și patriei.

Proiectul este susținut, de altfel, de stat și de Biserica Ortodoxă Rusă, însă nu este de ajuns. Armata spune clar: „Principala catedrală a forțelor armate ruse va fi construită din donațiile voluntarilor”, iar numele primului donator deja este cunoscut. Este celebru și se bucură de o mare susținere la Kremlin: regizorul, actorul și producătorul de film Nikita Mihalkov. El a promis că va da o jumătate de milion de ruble (aproximativ 6.300 de euro) pentru a finanța ceea ce el consideră că va fi „forța puternică pentru unirea poporului rus și un exemplu dat lumii ortodoxe”, după cum transmite Ministerul rus al Apărării.

Citeste tot despre: armata rusă, catedrală, donații, metal, sticlă
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile