Logo Realitatea.md

Astăzi în Transnistria începe procesul de imunizare împotriva COVID-19

29 Martie 2021, 13:29 // Actualitate

Vaccinul AstraZeneca este disponibil și în Transnistria, iar astăzi începe vaccinarea cetățenilor. Liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a subliniat că procesul de vaccinare se desfășoară benevol. Astfel, în Transnistria au fost deschise 11 puncte de vaccinare împotriva coronavirusului. 

În prezent, pentru locuitorii transnistrieni este disponibil doar vaccinul AstraZeneca. Șeful statului a evidențiat că vaccinarea se face exclusiv la cererea cetățenilor.

„În primul rând, vor fi vaccinați medicii. Astăzi vaccinul va fi administrat șefilor spitalului clinic republican: medicului șef, Igor Tostanovsky și adjunctul său pentru operație Gennady Gribenchikov”, a declarat Ministerul Sănătății.

„Dacă cererea în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății va fi redusă, oricare locuitor al republicii va avea ocazia să se vaccineze.

Vaccinarea la Spitalul Clinic Republican începe la prânz. Acum, șefa Centrului Republican de Igienă și Epidemiologie, Natalya Beril și adjunctul ei, Inna Paladi discută cu medicul șef despre organizarea procesului de vaccinare”, a adăugat Krasnoselski.

Pe 5 martie curent, vaccinul AstraZeneca a sosit în Transnistria. A trecut procedura de înregistrare și poate fi aplicată în regiune. Potrivit mesajului publicat de Vadim Krasnoselski, în depozite există 2.410 doze. 

Realitatea.md amintește că pe 18 martie, liderul administrației de la Tiraspol a anunțat că autoritățile din regiunea transnistreană au suspendat deocamdată campania de vaccinare, care trebuia să înceapă pe 12 martie, cu serul AstraZeneca, pe care l-au primit anterior din lotul donat de către guvernul României. Vadim Krasnoselski a invocat faptul că mai multe state europene „refuză” imunizarea cu acest preparat. De asemenea, în stânga Nistrului au fost impuse noi restricții din cauza pandemiei.

Citeste tot despre: AstraZeneca, Transnistria, vaccinare
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile