Logo Realitatea.md

Au lăsat copiii să păzească focul din sobă. Cauza incendiului din Drochia care a luat viața unui minor de 2 ani

24 Februarie 2021, 10:21 // Societate

Incendiul din localitatea Gribova, raionul Drochia, care a luat viața unui copil de numai doi ani ar fi încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobei de încălzit. Cu o asemenea versiune preliminară a venit Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Foto: IGSU

Specialiștii au stabilit că focul în sobă a fost lăsat aprins pentru a fi supravegheat de copiii minori, fapt ce a dus la producere arderii și răspândirea flăcărilor. În urma incendiului doi minori cu vârstele de 2 ani și 11 ani au avut de suferit.

Băiatul în vârstă de doi ani a decedat, iar băiatul în vârstă de 11 ani s-a ales cu arsuri de gradul I pe față și mâini.

Cazul este în continuare investigat de organele de drept.

În acest context, IGSU îndeamnă oamenii să nu lase minorii de unii singuri cu focul pornit în sobă. De asemenea, pompierii recomandă ca exploatarea surselor de încălzire să fie efectuată sub supravegherea strictă a maturilor pentru a evita producerea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Conform datelor IGSU de la începutul anului curent, în Republica Moldova au avut loc 310 incendii în care au decedat 32 de persoane, inclusiv un minor.

Citeste tot despre: copii, foc, IGSU, incendiu, minori, sobă
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile