Logo Realitatea.md

Autoritățile din Moldova au adus acasă cu două rute charter 157 de moldoveni, blocați în Spania și la frontiera dintre Austria cu Ungaria

16 Martie 2020, 09:44 // Stiri

Guvernul a organizat două rute charter pentru a aduce în Republica Moldova două grupuri de cetățeni ai Republicii Moldova blocați în Spania și la hotarul între Austria și Ungaria.

Foto Simbol

Primul grup din 79 de oameni a fost adus pe data de 15 martie din orașul Santander, Spania. Este cazul echipei Teatrului Național de Operă și Balet, directorul căruia a apelat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În al doilea caz au fost transportați la Chișinău 78 de persoane, din Viena, Austria. Este cazul pasagerilor a două autobuze pornite din Italia spre RM, în perioada când autoritățile mai multor state membre UE au redus comunicarea aeriană și terestră cu Italia.

Autoritățile din Moldova au adus acasă, cu o cursă charter peste 80 de artiști ai TNOB din Spania. Urmează să aducă și alți cetățeni

Amintim că, despre aceste două cazuri, premierul Ion Chicu, a anunțat ieri, menționând că pe parcursul nopții, cetățenii moldoveni urmează să ajungă acasă. Aceștia au fost plasați în autoizolare, pentru a preveni transmiterea coronavirusului, în caz de infectare. 

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile