Logo Realitatea.md

Autoritățile vor aloca 3,7 milioane de lei pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale din perioada 2016-2018

24 Mai 2018, 20:24 // Societate

Guvernul va aloca 3,7 milioane de lei pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale. Decizia a fost luată astăzi de către Executiv la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Astfel, vor fi alocate bunuri materiale în valoare de 1,37 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor cu grindină din 21 septembrie 2017, în satul Cunicea, raionul Florești. Din rezervele materiale de stat vor fi transmise 2 765 foi de ardezie pentru reparația grădiniței și alte materiale de construcție pentru restabilirea clădirilor din localitate. În total, în satul Cunicea au fost deteriorate geamurile și acoperișurile a peste 400 de case și clădiri de menire socială.

Pentru înlăturarea pagubelor cauzate de ploile cu grindină din septembrie 2017, bunuri materiale în valoare de 77,7 mii de lei vor fi alocate pentru satul Cobîlea, raionul Șoldănești. De asemenea, în orașul Șoldănești, în urma daunelor cauzate de grindina și vijelia din 18-19 iunie 2016, vor fi reparate acoperișurile a două case de locuit, fiind alocate materiale în sumă de 138,6 mii de lei.

Totodată, 1,9 milioane de lei vor fi destinate înlăturării pagubelor produse de ninsorile din aprilie 2017 la Grădina Botanică.

Membrii Comisiei au aprobat și alocarea a 93,1 mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor suportate de Ministerul Afacerilor Interne în procesul de înlăturare a consecințelor ninsorilor abundente din ianuarie 2018. Pentru a compensa cheltuielile suportate de MAI, dar și de Primăria municipiului Chișinău în procesul desfășurării lucrărilor de salubrizare în municipiul Bălți, a fost aprobată alocarea a 125,4 mii de lei.

„Prioritatea numărul unu este să avem grijă de oameni și să îi ajutăm în situațiile dificile în care se pomenesc, urmare a calamităților naturale”, a subliniat Pavel Filip.

Cu referire la sumele necesare pentru înlăturarea consecințelor intemperiilor în sectorul agrar, premierul a solicitat verificarea repetată a informației privind cheltuielile suportate pentru a stabili sumele care urmează a fi alocate și a exclude utilizarea irațională a banilor publici.

 

 

 

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile