Logo Realitatea.md

Avocatul din Chișinău, încătușat pentru că a exploatat sexual minore, riscă până la detențiune pe viață

01 Octombrie 2018, 09:23 // Societate

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a finalizat urmărirea penală, cu expedierea în instanţa de judecată, a cauzei penale de învinuire a unui bărbat, avocat de profesie, de săvârșirea unei infracțiuni de trafic de copii.

În rezultatul investigaţiilor, efectuate pe caz de către procurorii PCCOCS, în comun cu ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații, s-a stabilit că inculpatul, în anul 2016, a identificat și a selectat o victimă minoră, aflată în situație de vulnerabilitate.

O fată, salvată din mâinile unui avocat din Chișinău. A fost exploatată sexual de la 13 ani

El periodic a exploatat-o sexual până în anul 2018 în apartamentul său, situat în sectorului Botanica, mun. Chișinău, propunându-i victimei sume bănești cuprinse între 50 și 350 lei, pentru un raport.

În cadrul urmăririi penale, a mai fost identificată o altă victimă, care la fel a fost exploatată sexual de către inculpat și care a avut de suferit în urma acțiunilor ilegale ale acestuia, investigațiile pe caz fiind în desfășurare, inclusiv în scopul stabilirii și a altor victime ale abuzatorului.

Victimelor le-a fost acordată asistența psihologică și juridică necesară. În caz de condamnare, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detențiune pe viață.

CITEȘTE ȘI:

Jucării, fotografii 18+, prezervative! Ce au găsit acasă la avocatul din Chișinău învinuit de trafic de copii (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile