Logo Realitatea.md

Bani, produse alimentare și îmbrăcăminte pentru o familie din Durlești din partea funcționarilor din Parlament

01 Iunie 2017, 09:38 // Actualitate

În ajunul Zilei Internaționale a Copiilor, marcată anual la 1 iunie, funcționarii din cadrul Parlamentului Republicii Moldova au organizat o acțiune de caritate pentru o familie cu copii. A fost oferită o donație bănească, produse alimentare și îmbrăcăminte pentru familia Veronicăi Vornicescu din orașul Durlești, care este o mamă solitară, țintuită la pat ca urmare a unui ictus cerebral și care are în îngrijire 2 fetițe gemene, în vârstă de 14 ani.

Suportul a fost oferit de Secretarul general al Legislativului, Ala Popescu fiind însoțită de câteva colege. ”Este o manifestare de solidaritate cu situația dificilă în care s-a pomenit această familie și este firesc și omenesc să ne ajutăm concetățenii aflați în dificultate, în special, familiile în care cresc și se educă copii”, a spus Ala Popescu.

La rândul său, Veronica Vornicescu a fost surprinsă și recunoscătoare angajaților Parlamentului pentru gestul făcut.

Totodată, vineri, 2 iunie 2017, deputații vor dona sânge pentru copiii aflați în dificultate, eveniment organizat cu suportul Centrului național de transfuzie a sângelui.

Ziua Internaţională a Ocrotirii Copiilor este marcată în Republica Moldova anual la 1 iunie, în prima zi de vacanță a copiilor. Evenimentul este sărbătorit în conformitate cu Declaraţia Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 1959. În anul 2016, Parlamentul Republicii Moldova a declarat această zi liberă pentru toți angajații din țară.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile