Logo Realitatea.md

Braconierii piscicoli întind plase și pe afluenții râurilor mari. Aceștia se grupează și se anunță unul pe altul când vin inspectorii piscicoli

10 Iulie 2018, 12:51 // Societate

Braconierii piscicoli întind plase și pescuiesc și pe afluenții râurilor mari. Mai mult, potrivit angajaților Serviciului Piscicol, aceștia se grupează și, în timp ce unii pescuiesc, alții stau la pază și-i anunță pe primii, dacă vin inspectorii piscicoli. 

Foto: Serviciul Piscicol

Asemenea cazuri au fost depistate zilele trecute pe confluența râului Răut cu fluviul Nistru. Inspectorii au despisat că braconierii s-au grupat câte 2-3 persoane, iar la apropierea inspectorilor, braconierii se informează reciproc și o iau la sănătoasa, lăsând și instrumentele de pescuit. 

În ultimele zile, inspectorii piscicoli au amendat patru persoane pe cursul râului Nîrnova, afluent al râului Prut în preajma comunei Leușeni din raionul Hîncești. Suma totală a amenzilor aplicate este de 1800 de lei. 

În același timp, trei procese-verbale și amenzi în sumă totală 1200 lei au fost aplicate braconierilor prinși pe lacul Manta, din raionul Cahul. 

De asemenea, cu amenzi s-au ales și 15 persoane, care pescuiau cu plase pe râul Nistru, pe sectorul s. Dubăsarii Vechi, r-nul Dubăsari, până la s. Țîpova, r-nul Rezina. Suma totală a amenzilor aplicate a constituit 5200 lei.

Citeste tot despre: braconieri, pescuit, plase, serviciul piscicol
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile