Logo Realitatea.md

Ce spune avocatul lui Plahotniuc, după ce Maia Sandu i-a retras „Ordinul Republicii”: Tardiv și infantil

18 Februarie 2021, 13:39 // Politica

Fostul lider al Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, ar putea contesta în instanța de judecată decretul emis de către Maia Sandu, prin care i-a fost retras „Ordinul Republicii”. O asemenea declarație a fost făcută astăzi de către avocatul ex-liderului PDM.

Foto: realitatea.md

Avocatul lui Vlad Plahotniuc a declarat pentru cotidianul că „retragerea distincției este un joc tardiv și infantil”. „Decretul președintei Maia Sandu privind retragerea distincției „Ordinul Republicii” care i-a fost acordată lui Vlad Plahotniuc nu reprezintă altceva decât un joc politic tardiv și infantil, or, Republica Moldova se confruntă acum cu probleme destul de grave care necesită atenție și reacție promptă”, a comentat Lucian Rogac, avocatul lui Vlad Plahotniuc.

Apărarea lui Plahotniuc susține că, calificativele Maiei Sandu despre Vlad Plahotniuc, precum că e „o persoană care a furat țara, a atacat și slăbit instituțiile statului și a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincții de stat”, sunt „niște declarații politice care au scopul denigrării acestuia”.

Lucian Rogac a menționat că va face o interpelare către Președinție. „Această acțiune poate fi contestată. Vom face o interpelare în adresa Președinției pentru a primi și noi o copie la acest subiect, să facem cunoștință cu motivele retragerii distincției. Dacă vom considera că e ilegal, desigur că vom contesta în instanță”, a conchis Lucian Rogac.

Amintim că, astăzi, Maia Sandu a anunțat că a semnat un decret prin care i-a retras „Ordinul Republicii”, lui Vlad Plahotniuc.

ȘTIRI, VIDEO, NO COMMENT pe Telegram Realitatea/RLIVE TV
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile