Logo Realitatea.md

Chicu despre proiectul de lege, destinat veteranilor, care nu a fost votat și risca să fie anulat: „A ieșit o populistă…”

14 Septembrie 2020, 11:10 // Politica

Premierul Ion Chicu i-a numit pe unii deputați „iresponsabili”, după ce vineri, la ședința Parlamentului, nu s-a votat un proiect de lege ce prevede suport financiar pentru veterani, pentru că socialiștii și democrații nu au acceptat un amendament al deputatei Platformei DA, Stela Macari.

„A ieșit o populistă cu un amendament, care a anulat practic propunerea de a scuti veteranii ce nu sunt angajați. Aceasta a propus să fie extinsă pentru toți scutirea de plata asigurării medicale, indiferent dacă sunt angajați în câmpul muncii sau nu. Fac un apel către Parlament să manifeste responsabilitate pentru că Guvernul nu va accepta și nu va finanța legi anticonstituționale, adoptate de Parlament. Atunci când vor fi asemenea cazuri, ne vom adresa la Curtea Constituțională (CCM). Reamintesc unor deputați că Guvernul nu este subalternul Parlamentului, dar este puterea executivă. Noi contăm pe responsabilitatea deputaților. Sper că Parlamentul va adopta această inițiativă, iar veteranii vor beneficia de asistență gratuită din partea Guvernului”, a spus Ion Chicu, după ședința de astăzi cu președintele țării, Igor Dodon, și speakerul Zinaida Greceanîi.

Amintim că, vineri, 11 septembrie curent, la ședința Parlamentului deputații din opoziție nu au susținut în lectură finală un proiect de lege pentru modificarea Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și Legii cu privire la protecția socială suplimentară  a unor categorii de populație, pentru că nu a fost susținut un amendament al deputatei Platformei DA Stela Macari.

Proiectul a fost supus votului, însă din cauza neacumulării numărului necesar de voturi, acesta nu a trecut, iar ședința a fost închisă. Ulterior, Parlamentul a anunțat că vineri va fi convocată o a doua ședință. Întruniți din nou, deputații au pus spre dezbatere doar acest subiect, deoarece, odată cu nevotarea în lectură finală, acesta risca să fie anulat în întregime. Astfel, parlamentarii au decis ca acesta să fie reexaminat de către Legislativ.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile