Logo Realitatea.md

Consultant al procurorului, deferit justiției. Se lăuda cu influența și lua bani pentru favoruri

05 Aprilie 2019, 08:16 // Societate

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a unui consultant al procurorului din cadrul Procuraturii raionului Soroca.

Foto: bizlaw.md

Potrivit materialelor cauzei penale, în luna septembrie a anului 2017, învinuitul, susţinând că are influenţă asupra procurorului ce conducea urmărirea penală pe cauza penală în cadrul căreia o persoană bănuită a fost reţinută, a primit de la soţia bănuitului bunuri materiale în valoare de 300 dolari SUA, precum şi mijloace băneşti în sumă de 1000 dolari SUA pentru a le transmite procurorului.

În schimbul acestora, urma să convingă procurorul să nu depună un demers în instanţa de judecată privind aplicarea măsurii de arest preventiv.

Ulterior, învinuitul a mai pretins de la aceeași persoană mijloace băneşti în sumă de 3500 euro pentru a-i transmite procurorului şi judecătorului care examinează cauza penală, cu scopul de a se aplica o pedeapsă penală mai blândă pentru infracțiunea săvârșită.

Tot el, susţinând că are influenţă asupra procurorului care reprezenta învinuirea în cauza penală în care erau vizați doi locuitori ai raionului Soroca de săvârșirea infracțiunii de violență în familie, a pretins, a acceptat şi a primit de la unul din făptuitorii pe caz, în două tranșe, bani ce nu i se cuvin în sumă totală de 30 mii lei.

În schimbul acestora, urma să influențeze procurorul să solicite în instanţa de judecată aplicarea în privinţa inculpaților a unor pedepse mai blânde pentru infracțiunea săvârșită.

Învinuitul şi-a recunoscut vina în săvârșirea infracţiunilor încriminate şi la moment se află în stare de libertate. El a fost suspendat din funcția deținută.

Pentru fapta săvârșită, riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 100.000 la 150.000 de lei sau închisoare de până la 5 ani.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile