Logo Realitatea.md

Contribuabilii disciplinați din regiunea transnistreană vor dispune de anumite facilități și un regim simplificat de impozitare

05 Februarie 2018, 15:26 // Economie

Contribuabilii disciplinați din regiunea transnistreană vor dispune de un mecanism simplificat de eligibilitate pentru regimul special de impozitare a producătorilor agricoli. O inițiativă în acest sens a fost instituită de administrația din stânga Nistrului, și semnată de către liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. 

Foto: novostipmr.com

Potrivit presei din regiune, regimul special de impozitare a producătorilor agricoli a fost introdus în 2004 și include plata unui impozit unic, care substituie mai multe tipuri de impozite: impozitul în fondurile sociale, impozitul funciar, impozitul pentru întreținerea fondului locativ şi a obiectivelor din sfera social-culturală etc. Astfel, contribuabilii disciplinați vor putea accesa regimul special de impozitare fără să depună în prealabil o solicitare către organele fiscale locale.

De menționat că termenul limită a fost prelungit, contribuabilii disciplinați având acces la regimul special de impozitare fără să depună în prealabil o solicitare către organele fiscale din regiune.

De acum agricultorii din Transnistria care preferă regimul special de impozitare vor putea achita datoriile fiscale până în ultima zi lucrătoare a anului de raportare.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile