Logo Realitatea.md

Control Parlamentar 2019: Cele mai multe interpelări și întrebări către instituțiile statului au fost adresate de către Blocul ACUM

16 Ianuarie 2020, 10:20 // Politica

Pe parcursul anului 2019, deputații din Parlamentul legislaturii a X-a au adresat instituțiilor statului 52 de interpelări și întrebări. Parlamentari Blocului ACUM au adresat cele mai multe interpelări instituțiilor statului.

Foto Simbol

Potrivit datelor oferite de către instituția parlamentului, 21 de interpelări și întrebări au adresat deputații din fracțiunea ACUM Platforma DA, 12 – deputații din fracțiunea PAS, Blocul ACUM, 9 întrebări – fracțiunea PSRM, 2 – fracțiunea Partidului ȘOR, 1 – PDM și 1 – de către un deputat neafiliat.

Totodată, în perioada 21 martie – 20 decembrie 2019, au fost depuse 5 moțiuni, dintre care două de cenzură și 3 moțiuni simple. Două moțiuni au intrat în procedură legislativă, iar o moțiune de cenzură a fost adoptată.  

Potrivit bilanțului statistic al Legislativului, în anul 2019, și-au desfășurat activitatea trei comisii de anchetă constituite de Parlament: Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidului Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale și Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice începând cu anul 2013.

În perioada vizată, 29 de rapoarte de activitate sau dări de seamă asupra activității desfășurate conform legislației în vigoare au fost prezentate Parlamentului de către organele centrale de specialitate ale administrației publice și cele formate de Parlament. 

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile