Logo Realitatea.md

Cristina Lesnic a transmis șefului Misiunii OSCE o listă a cazurilor individuale de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană

28 Septembrie 2020, 13:40 // Actualitate

Viceprim-ministra Cristina Lesnic a transmis o listă a cazurilor individuale de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană, către șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, care constituie motive de îngrijorare pentru autoritățile constituționale.

Foto: Biroul Politici pentru Reintegrare

Lista cazurilor a fost transmisă de către Lesnic, șefului OSCE pentru R. Moldova la întrevederea de astăzi pe care au avut-o oficialii.

Nerespectarea drepturilor omului în regiunea separatistă, pe durata pandemiei de COVID-1,9 a primit o atenție aparte în cadrul discuțiilor, fiind menționat că „această dimensiune necesită o abordare comprehensivă, efecientă și un remediu efectiv”.

Totodată, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la situația dialogului pe diferendul transnistrean, au discutat o serie de viziuni cu privire la realizarea subiectelor din Pachetul Berlin Plus, comunicarea cu actorii din formatul 5+2.

Un alt subiect al discuțiilor a vizat securitatea procesului electoral și a cetățenilor în perioada imediat următoare.

La fel, Misiunea OSCE a fost informată că, Grupul de lucru pe domeniul transportului urmează să se întrunească în ședință la data de 30 sepetmrbie, în regim online.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile