Logo Realitatea.md

Declarațiile ambasadorului român Daniel Ioniță cu privire la „moldovenismul primitiv”, taxate la Ministerul de Externe

15 Aprilie 2021, 15:49 // Actualitate

Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a fost îndemnat de către șefia diplomației de la Chișinău să respecte Convenția de la Viena și să se abțină de la declarații care ar atenta dreptul la pluralitatea de opinii din societatea moldovenească, garantat de Constituția țării și angajamentele internaționale ale Republicii Moldova. 

Solicitarea a fost făcută în contextul unor declarații recente din partea lui Daniel Ioniță, cu referire la „moldovenismul primitiv”. Într-o emisiune televizată, acesta s-a exprimat că dacă ar putea „i-ar vaccina pe unii cetățeni ai Republicii Moldova contra moldovenismului primitiv”. 

Tot astăzi, Secretarul de Stat, Dumitru Socolan a discutat cu Ambasadorul despre aspectele privind evoluția relațiilor dintre Moldova și România, cooperare sectorială și modalități de consolidare a cadrului juridic. 

De asemenea, Dumitru Socolan nu a ezitat să mulțumească autorităților de la Chișinău pentru cooperarea dintre părțile bilaterale pe fundalul situației epidemiologice, dar și pentru implementarea graduală a înțelegerilor convenite din decembrie 2020, dintre șefii celor două state.

Citeste tot despre: Chisinau, Daniel Ionita, întrevedere
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile