Logo Realitatea.md

DeVin&DeGust - primul festival al deliciilor oeno-gastronomice din regiunile cu Indicație Geografică Protejată ale Moldovei

02 August 2017, 13:40 // Economie

Festivalul „DeVin&DeGust” este primul eveniment care celebrează Vinul Moldovei asortat cu bucate tradiționale și cultura specifice fiecărei regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din țara noastră. Pe 26 august 2017, la Complexul Etno-Cultural VATRA (șos. Chișinău-Ungheni, km 32), doritorii pot participa la o sărbătoare a gustului, aromelor și tradițiilor autohtone, destinată întregii familii.

Evenimentul este centrat pe cele 4 regiuni vitivinicole IGP ale Moldovei, pentru care în cadrul complexului va fi rezervată câte o zonă cu tematică specială.

Regiunea IGP „Codru” – vin și carne,

Regiunea IGP „Ștefan Vodă” – vin și pește,

Regiunea IGP „Valul lui Traian” – vin și brânzeturi,

Regiunea IGP „Divin” – cocktail-uri pe bază de divin și ciocolată.

Experiența „DeVin&DeGust” oferă posibilitatea unică de a descoperi potențialul vitivinicol, gastronomic, turistic și cultural caracteristice zonelor IGP. Vizitatorii evenimentului vor primi la intrare câte un pahar pentru degustări și harta amplasării zonelor, cu ajutorul căreia, într-o singură zi, vor putea „călători” imaginar și gustativ în fiecare regiune IGP. Aici vor învăța despre consumul responsabil al vinului și asocierea acestuia cu gastronomia locală, vor participa la degustări de vin și bucate originare din regiunile IGP, vor asista la teatru gastronomic și masterclass-uri ținute de bucătari și somelieri renumiți și se vor bucura de un spectacol cultural deosebit, oferit de artiștii din regiuni.

În afară de cele 4 zone dedicate regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, evenimentul va mai cuprinde: Zona pentru teatru gastronomic, Zona de divertisment, Zona de odihnă și Zona pentru copii – decorate în stil rustic și dotate cu toate elementele necesare pentru relaxarea și distrarea amatorilor de delicii oeno-gastronomice.

Festivalul „DeVin&DeGust” este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, Uniunile Viti-Vinicole cu  IGP „Codru”, „Ștefan Vodă” , „Valul lui Traian” și Asociația Producătorilor de Brandy și Divin, cu scopul de a pune în valoare potențialul oeno-gastronomic al regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, sporind notorietatea brandului de țară Vinul Moldovei și a vinurilor de calitate cu IGP.

Intrarea la eveniment se va face în baza unui pahar Wine of Moldova, pe care fiecare vizitator îl va primi la intrare, împreună cu harta vitivinicolă a Moldovei. Costul paharului este de 30 lei.

Începutul Festivalului este la ora 11.00.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile