Logo Realitatea.md

Din ce bani vor fi organizate alegerile în Găgăuzia, dacă bugetul regiunii pentru 2021 nu a fost aprobat

18 Februarie 2021, 13:25 // Stiri

Alegerile „parlamentare” în Unitatea Teritorial-Administrativă din Găgăuzia vor fi organizate din fondul de rezervă a Adunării Populare a regiunii, precum și din cel al Comitetului Executiv, din cauza că, bugetul pentru anul 2021 nu a fost abrobat de către „deputații” Adunării.

Șefa Departamentului finanțe a Găgăuziei, Tatiana Doiceva, a declarat pentru nokta.md că, cheltuielile vor fi alocate din fondul de rezervă al Adunării Populare a Găgăuziei și din fondul de rezervă al Comitetului executiv. La ultima ședință a Comitetului Executiv din Găgăuzia din 4 februarie, membrii Cabinetului au aprobat estimarea costurilor pentru alegerile din regiune. Ar fi vorba de peste 3,77 milioane de lei.

Potrivit vicepreședintelui Adunării Populare, Alexander Tarnavski, estimarea costurilor propuse în valoare de 3,77 milioane lei este cu 80% mai mare decât costurilor pentru alegerile parlamentare anterioare din regiune.

Amintim că, inițial, alegerile parlamentare în Găgăuzia urmau să aibă loc la 4 aprilie curent, însă deputații regionali și-au anulat propria decizie, pentru că nu fuseseră aprobat bugetul Găgăuziei. Ulterior, s-a propus data de 11 aprilie, lucru la fel care nu a vost votat. În cele din urmă, deputații Adunării au decis ca alegerile să se desfășoare la 16 mai curent, deși bugetul pentru anul curent al regiunii așa și nu a fost aprobat.

CITEȘTE ȘI:

ȘTIRI, VIDEO, NO COMMENT pe Telegram Realitatea/RLIVE TV

Citeste tot despre: Adunarea Populară, alegeri, Gagauzia
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile