Logo Realitatea.md

Dosar penal pe numele unui bărbat care „ar fi pescuit în zona de frontieră” dintre Republica Moldova și România

14 Aprilie 2020, 11:22 // Societate

Un locuitor al satului Hlina, raionul Briceni, este documentat penal pentru trecere ilegală a frontierei de stat. Acesta susţine că a intrat în apele râului Prut doar pentru a-și scoate undiţa, însă circumstanţele indicau altceva, anunță Poliția de Frontieră.

Foto Simbol: poliția de frontieră

Astfel, polițiștii de frontieră din Lipcani, aflaţi în misiune de serviciu pe direcția Slobozia Șirăuți – Niorcani, au observat o persoană care se afla în apele râului Prut, încercând să urce pe mal. Întrebată despre prezenţa sa în zona de frontieră, aceasta a încercat să se eschiveze menţionând că a acroşat unealta de pescuit în apă și în strădania de a o scoate a fost dus de curenții de apă spre malul opus al râului.

În aceeaşi segvenţă de timp a parvenit o informaţie de la colegii români, precum că au observat o persoană care a înotat peste râu și a discutat cu doi cetățeni ai României.

În rezultatul cercetărilor primare, polițiștii de frontieră au depistat o lansetă spinning și un pachet gol pentru pești.

Pentru fapta sa ilegală moldoveanul va fi cercetat conform Codului Penal al Republicii Moldova. Bărbatul de 57 de ani riscă o amendă în mărime de 750 unităţi convenţionale (37 500 lei) sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

NOTĂ: Din data de 1 aprilie curent și pe parcursul a 75 de zile consecutive, pe teritoriul Republicii Moldova este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale. Totodată, precizăm că pe perioada Stării de Urgență a fost sistat procesul de eliberare a permiselor de acces în zona de frontieră și a autorizațiilor de activitate în unele sectoare ale frontierei, excepții sunt doar pentru activitățile ce nu suportă amânare. Suplimentar, este limitat accesul persoanelor și desfășurarea unor activități în zona de frontieră, în limitele fâșiei de protecție a frontierei de stat.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile