Logo Realitatea.md

După acuzații și reacții. Ce spun autoritățile din Găgăuzia despre 21 de doze de vaccin Pfizer, care au dispărut

01 Aprilie 2021, 14:29 // Actualitate

După ce ieri seara, președinta țării, Maia Sandu, a declarat că mai multe doze de vaccinuri au fost utilizate nu către destinatarii primei etape de imunizare, adică medici, astăzi administrația din Găgăuzia a venit cu o reacție, întrucât, șefa statului a declarat că o asemenea situație s-a atestat și la Ceadîr-Lunga.

„Afirmațiile conform cărora,  „21 de doze de vaccin Pfizer au dispărut din sistem ", nu corespund adevărului. La Ceadîr-Lunga au fost livrate în total 42 de vaccinuri Pfizer, care au fost distribuite Spitalului Raional - 12 doze și Centrului de sănătate - 30 de doze. Din acest lot, în Centrul de sănătate Ceadîr-Lunga au fost vaccinați 20 de angajați. La includerea în baza de date a inventarului de vaccinuri, această categorie de lucrători din domeniul sănătății a fost atribuită coloanei „Alt personal”, a precizat autoritățile din UTA Găgăuzia.

Amintim că, la o emisiune TV, Maia Sandu a declarat aseară că în Ceadir-Lunga, „doar opt medici au fost vaccinați, 21 de doze de vaccin au dispărut din sistem fără urmă. „Situația este aceeași la Edineț, Ocnița, Rezina, Ungheni și la Institutul Oncologic din Chișinău ”, a precizat președinta.

Citeste tot despre: Gagauzia, Maia Sandu, Pfizer, reacție, vaccin
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile