Logo Realitatea.md

După Dodon și Krasnoselski, a ajuns și Irina Vlah la Moscova

08 Aprilie 2021, 15:17 // Actualitate

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere la Moscova cu Evgheni Primakov, șeful Agenției Federale Ruse, Rossotrudnichestvo. Conducerea Găgăuziei a propus implementarea în comun a unui șir de proiecte de infrastructură și sociale, unul dintre care este dotarea instituțiilor de învățământ cu echipamente informatice și multimedia pentru realizarea orelor în regim online.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre programele de susținere a infrastructurilor sociale din Autonomie, care se confruntă cu provocări serioase din cauza crizelor epidemice și economice. 

Bașcanul și-a exprimat recunoștința pentru lotul de echipamente medicale moderne oferite de către Consiliul Public al Agenției Rossotrudnichestvo, care a fost livrat spitalelor raionale din Găgăuzia. 

Potrivit informațiilor, Irina Vlah și Evgheni Primakov au discutat despre necesitatea actualizării foii de parcurs referitoare la cooperarea dintre Găgăuzia și Agenția Rossotrudnichestvo pentru anii 2021-2024.

Realitatea.md amintește că liderul socialiștilor, Igor Dodon, s-a aflat într-o vizită de lucru la Moscova pe 2 aprilie curent. Totodată, și Vladimir Krasnoselski a plecat la Moscova în aceeași săptămână. 

Vezi și:

Citeste tot despre: Gagauzia, Irina Vlah, moscova
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile