Logo Realitatea.md

Eugen Doga îi ia apărarea ministrului Educației, după critica lansată de Dodon în adresa acestuia

19 Septembrie 2020, 10:01 // Actualitate

Compozitorul Eugen Doga a venit cu o replică către șeful statului, Igor Dodon, referitor la faptul că l-ar putea demite pe ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, pentru că a îndrăznit să critice vizitele în școli a președintelui țării și a altor politicieni.

Foto: agora.md

Astfel, maestrul Doga îi i-a apărarea ministrului Educației, menționând că munca depusă de către acesta în situația pandeimică „este una bazată pe anumite sacrificii din partea acestuia în beneficiul elevilor, părinților și profesorilor”.

„Ministrul Igor Șarov luptă pentru respectarea regulelor sanitare elementare întărite de Guvernul Republicii Moldova, de către toată lumea de la cel mai înalt vârf și până la un elev ori profesor de școală: măști, distanță, igienă. Pentru noi din copilărie erau exemple - părinții. Dacă se pretinde a fi părintele națiunii, atunci și răspunderea ar trebui să fie adecvată. Nu se poate umbla fără măști, a întinde mâna în mod demonstrativ fără protecție, a trece cu tăcerea despre ajutorul umanitar din toate părțile lumii, a promite ceea ce nu se face. În ce stare psihologică poate conduce un ministru, care a și uitat de drumul acasă, când i se spune la TV Prime, că „Dacă aș dori, atunci Șarov ar zbura din funcție chiar mâine”. Numai că i-a făcut observație omului de vârf? Ori mai sunt și excepții?”, scrie Eugen Doga pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, săptămâna trecută, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, s-a arătat indignat de comportamentul unor demnitari de stat care nu respectă deciziile Comisiei pentru situații excepționale în sănătate publică și „intră în școală fără mască și dă mâna cu cei vârstnici”, făcând trimitere la vizitele recente ale lui Igor Dodon din teritoriu, unde a vizitat o școală, a discutat cu elevii, și le-a strâns mâna fără a purta masca de protecție.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile