Logo Realitatea.md

(FOTO) Aceasta este mașina electrică de buget care bate Tesla la vânzări

25 Februarie 2021, 10:11 // Auto

Un vehicul electric de buget este vândut cu succes în China. Valoarea acestuia ajunge la 4.500 de dolari și depășește vânzările celor de la Tesla. Mașina compacta se dovedeste a fi un mare succes pentru producătorul chinez SAIC Motor.

Hong Guang Mini EV este construit ca parte a unui proiect pilot cu gigantul auto american General Motors (GM).

Luna trecută, vânzările de mașini electrice de buget în China au fost în jur de două ori mai mari decât cele ale Tesla. În timp ce 4.500 dolari Hong Guang Mini este cel mai popular model, există unul modernizat cu aer condiționat al cărui preț este puțin peste 5.000 dolari.

Experții auto au spus că, deși în mod clar rămâne cu mult în urma Tesla atunci când vine vorba de baterie, gama și performanță, comoditatea și prețul scăzut au făcut-o unul dintre cele mai vândute automobile electrice din China

Modelul de bază are o viteză de top de 100km/h (62mph) și poate găzdui patru persoane la bord.

Hong Guang Mini EV a văzut vânzări de 112.000 de bucăți pentru a doua jumătate a anului 2020, locul al doilea în spatele Tesla Model 3.

La începutul acestei luni, cinci autorități chineze au convocat Tesla din cauza problemelor de calitate și siguranță.  China este cea mai mare piață tesla după  SUA.

Pentru ianuarie, Hong Guang Mini EVa depășit Tesla aproape două la unu. Acesta este acum considerat a fi al doilea cel mai bine vândut model electric la nivel mondial, după Modelul 3.

Citeste tot despre: China, Hong Guang Mini EV, Tesla
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile