Logo Realitatea.md

(FOTO) Un nou oraș al viitorului răsare în sud-estul Chinei

11 Februarie 2021, 11:11 // În lume

Chengdu, capitala regiunii Sichuan din China, își continuă creșterea expansivă cu un nou „Oraș al viitorului”. Designul urban este destinat să combine industria și tehnologia cu frumusețea pastorală a peisajului rural. 

Foto: assets.archpaper.com

Situl de 4,6 kilometri pătrați din afara Chengdu va găzdui mai multe universități, laboratoare și birouri noi, potrivit firmelor de arhitectură din spatele proiectului, Office for Metropolitan Architecture (OMA) ) și Gerkan, Marg & Partners (GMP).

Cunoscut sub numele de Chengdu Future Science and Technology City, proiectul a fost dezvăluit săptămâna trecută, scrie CNN.

Proiectul este dezvoltat într-o zonă rurală aproape de viitorul aeroport internațional Tianfu, care urmează să fie deschis mai târziu în acest an și va face din Chengdu al treilea oraș chinez, după Beijing și Shanghai, care va fi deservit de două aeroporturi internaționale.

Redările digitale ale parcului educațional arată o întindere de clădiri cu verdeață pe acoperișuri, curbându-se în straturi precum topografia orezelor terasate. Clădirile, care includ clădiri universitare, cămine, laboratoare naționale și birouri, imită peisajul deluros pentru a forma o vale, cu o clădire de 80.000 de metri pătrați amplasată în centrul său.

 

ȘTIRI, VIDEO, NO COMMENT pe Telegram Realitatea/RLIVE TV.

Citeste tot despre: China
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile