Logo Realitatea.md

Germania a donat costume de protecție pentru personalul medical din Republica Moldova

06 Mai 2020, 11:17 // Societate

Ambasada Germaniei în Republica Moldova a transmis astăzi Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îmbrăcăminte de protecție pentru personalul medical în valoare de circa un milion de lei.

Foto: msmps.gov.md

Îmbrăcămintea a fost fabricată de către o întreprindere din Republica Moldova și finanțată din mijloacele Ambasadei Germaniei la Chișinău.

Echipamentele de protecție urmează a fi distribuite către toate instituțiile medicale strategice care tratează pacienții cu COVID-19. Acestea dispun de avizul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, asigurând un nivel înalt de protecție a lucrătorilor medicali.

De la începutul crizei Germania susține Organizaţiile Națiunilor Unite, printre care Organizaţia Mondială a Sănătăţii și alte organizații internaționale care acordă ajutor de sute de milioane de euro, pentru a contribui în acest fel la o combatere cât mai eficientă și amplă a virusului în întreaga lume.

„Chiar în această săptămână Guvernul Federal a acceptat punerea la dispoziție a 525 milioane de euro pentru găsirea vaccinului contra coronavirusului, care urmează a fi cercetat și ulterior distribuit echitabil”, transmite Ambasada Germaniei.

Nu în ultimul rând Germania în calitate de stat-membru al Uniunii Europene participă direct la amplele oferte de ajutor, pe care le-a pus la dispoziţie Uniunea
Europeană; printre acestea se regăseşte o alocaţie în volum de 87 milioane euro pentru Republica Moldova, pentru acoperirea necesităţilor de ajutor pe termen
scurt, cum sunt spre exemplu procurarea echipamentului de protecţie, dar şi oferta altor 100 milioane de euro ca și ajutor macrofinanciar.

Citeste tot despre: costume de protecție, donații, Germania
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile