Logo Realitatea.md

Guvernul anunță că au fost lansate concursurile pentru repararea drumurilor naționale

20 Ianuarie 2020, 12:33 // Economie

Concursurile privind reparația drumurilor naționale au fost lansate pe platforma electronică MTender. Despre acest lucru a anunțat astăzi premierul Ion Chicu, după întrevederea tradițională din fiecare luni cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi.

Foto Simbol

Potrivit lui Chicu procedura de desemnare a companiilor câștigătoare se va finaliza în luna martie, iar ulterior demara celelalte etape prevăzute de legislație. „Acum suntem la etapa de primire a solicitărilor de ofertă”, a spus premierul.

Ion Chicu susține că în perioada imediat următoare Ministerul Economiei și Infrastructurii va veni și cu proiectul Hotărârii de Guvern pentru implementarea proiectului de reparație a drumurilor în localități, în cadrul programului „Drumuri Bune”.

„Noi avem bani planificați în buget pentru aceasta, acum adunăm propunerile din teritoriu. Distribuirea mijloacelor va fi reflectată în acel proiect de hotărâre”, a mai adăugat Chicu.

Premierul a mai spus că pe 22 ianuarie, va avea loc reuniunea cu toți primarii din țară, începând cu ora 10.00, la Palatul Republicii. Acolo vor fi discutate proiectele privind aprovizionarea cu apă a mai multor localități din Fălești, Șoldănești și alte raioane.

Amintim că, atât Guvernul, cât și Dodon au anunțat anterior că anul acesta vor  transforma Moldova într-un „adevărat șantier” unde se va reabilita infrastructura atât națională cât și cea locală. Resurse financiare pentru acest „major obiectiv” conducerea țării speră să obțină de la ruși prin contractarea unui credit, precum și din alte resurse externe. De asemenea, Dodon are intenția să scoată un peste un miliard de dolari din rezerva de stat pentru a realiza acest obiectiv, fapt criticat de către experți și chia de către guvernatorul BNM. 

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile