Logo Realitatea.md

Guvernul demisionar va putea încheia tratate internaționale care implică angajamente financiare

17 Martie 2021, 17:25 // Politica

Guvernul al cărui mandat a încetat va fi în drept să încheie tratate internaționale, care implică angajamente financiare pentru Republica Moldova. Propunerea se conține în proiectul de modificare a Legii cu privire la Guvern, fiind susținută de Comisia economie, buget și finanțe și urmând să fie înaintată spre dezbateri în plen.

Inițiativa legislativă aparține deputaților din Grupul Parlamentar Pro Moldova.

„Pornind de la faptul că limitarea acestei competențe a Guvernului al cărui mandat a încetat ar reprezenta lipsă de ofertă a unui instrument relevant pentru susținerea întregii economii a Republicii Moldova, se propune abrogarea acestei interdicții”, se arată în nota de argumentare a proiectului de lege.

În acest sens, precizăm că și președinta țării, Maia Sandu, vorbea despre o modificare a legislației, pentru a oferi posibilitatea Guvernului demisionar să încheie tratate internaționale, pentru a putea atrage resurse financiare în interiorul țării.

Amintim că, săptămâna trecută, deputații au aprobat un proiect de lege, care prevede derogarea de la legislație, pentru a procura vaccinuri pentru imunizarea populației.

Citeste tot despre: demisionar, Guvern, Parlament, proiect de lege
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile