Logo Realitatea.md

Guvernul în demisie cere întrunirea de urgență a Parlamentului și Președinției! Care este ordinea zilei

19 Martie 2021, 14:45 // Politica

Premierul Republicii Moldova face un apel către politicieni pentru soluționarea blocajului politic, în contextul în care Guvernul este în demisie și are prerogative limitate. Astfel, Aureliu Ciocoi, solicită ca săptămâna viitoare, să fie convocată o ședință specială a Parlamentului, cu participarea Guvernului, dar și a președintelui țării, Maia Sandu. 

Scopul ședinței ar fi ca să convină asupra acțiunilor următoare care se vor impune în funcție de situația epidemiologică din țară.

„Consider că este cazul, dar și situția, ca fiecare dintre ramurile puterii din Republica Moldova, în mod colectiv, să ne asumăm responsabilitățile”, a remarcat în cadrul declarațiilor de presă de astăzi, prim-ministrul în demisie, Aurel Ciocoi. 

Realitatea.md amintește că, Comisia Națională pentru Situații Excepționale a impus restricții noi în contextul pandemiei de COVID-19. Printre acestea, se enumeră modificarea programului de lucru pentru centrele comerciale, piețele agricole și toate magazinele nealimentare.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile