Logo Realitatea.md

Guvernul va deschide un cont special pentru a colecta bani ca să reabiliteze Filarmonica Națională (FOTO)

25 Septembrie 2020, 10:01 // Actualitate

Guvernul va deschide un cont pentru colectarea de fonduri ca să reconstruiască Filarmonica Națională „Serghei Luncheivici", care a ars ieri din cauza unui incendiu. Anunțul a fost făcut astăzi, în timpul vizitei la fața locului, unde a participat președintele țării, Igor Dodon, premierul, Ion Chicu, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, primarul Capitalei, Ion Ceban, precum și alți factori de decizii.

Foto: Iv Ceban/Facebook

„Astăzi, împreună cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și Premierul, Ion Chicu am fost la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici", care ieri a fost cuprinsă de flăcări. Este o durere ceea ce am găsit acolo, tavanul prăbușit, pereții și podeaua ruinată, lacrimi și durere în ochii angajaților. Și în aceste clipe pompierii sunt la fața locului pentru a înlătura consecințele și fumul care mai persistă. Guvernul a anunțat că va deschide un cont pentru colectare de fonduri și încurajez toată lumea bună să pună umărul. Pentru artiști va fi găsită o sală pentru a continua activitatea", a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, ieri, Filarmonica Națională a fost cuprinsă de flăcări, iar în urma incendiului tavanul sălii mari a instituției, unde se desfășurau concertele a cedat.

Lucrările au durat până noaptea, iar astăzi dimineață au fost reluate de către salvatori și pompieri.

 Foto: Iv Ceban/Facebook

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile