Logo Realitatea.md

Guvernul va oferi suport pentru ca TVR Moldova să poată obține frecvența de difuzare a postului pe întreg teritoriul țării

19 Septembrie 2019, 14:11 // Life

Prim-ministra Maia Sandu a declarat că Guvernul va oferi tot suportul pentru ca postul de televiziune român, retransmis pe teritoriul Republicii Moldova - TVR Moldova, care să permită difuzarea postului pe întreg teritoriul țării.

Potrivit Maiei Sandu, Guvernul a primit o scrisoare din partea directorului TVR, prin care solicită Consiliului Coordonator al Audiovizualului o frecvență de emisie, care să permită difuzarea postului TVR Moldova pe întreg teritoriul țării.

„Încet, dar sigur, lucrurile revin la normalitate. Se sting luminile în televiziunile controlate de sistemul oligarhic, după ani de zile în care au slujit intereselor de partid.

Astăzi guvernul a primit o scrisoare din partea directorului TVR prin care solicită Consiliului Audiovizualului o frecvență de emisie, care să permită difuzarea postului TVR Moldova pe întreg teritoriul țării. Considerăm că toate interferențele fostelor guvernări în frecvența de emisie a TVR au produs o mare nedreptate, atât postului public român de televiziune, cât și cetățenilor Republicii Moldova, iar frecvența de emisie preluată abuziv trebuie să revină la TVR.

E timpul să se facă dreptate și vom oferi toată susținerea televiziunii publice din România pentru recuperarea frecvenței cu acoperire națională”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Amintim că, după ce Canal 2 a anunțat că refuză la fracvența de emisie națională a postului din anumite considerente, TVR Moldova a venit cu solicitarea de a i se oferi această frecvență.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile