Logo Realitatea.md

Igor Șarov și cele trei acțiuni pe care le va întreprinde imediat dacă va fi ales rector al USM

30 Noiembrie 2020, 06:30 // Societate

Curând Universitatea de Stat din Moldova va avea un nou rector. Alegerile pentru această funcție se vor desfășura pe 9 decembrie 2020, iar la concurs participă patru persoane, candidaturile cărora au fost deja validate. Diez.md a realizat un interviu cu unul dintre aceștia, Igor Șarov.

Fostul ministru al Educației a devenit parte a familiei USM începând cu anul 1984 în calitate de student, apoi doctorand, lector superior, iar în perioada 2009-2013 a fost decan al Facultății de Istorie.

„Am convingerea și mă simt în puteri să transform USM într-un centru universitar modern, în care studenții să vrea să învețe, iar corpul profesoral să profeseze cu plăcere și în condiții decente. În cariera mea profesională, deciziile pe care le-am luat privind ocuparea unei funcții le-am analizat prin prisma calităților și atuurilor care mă recomandă, dar și a lipsurilor pe care trebuie să le compensez cu ajutorul unei echipe manageriale bune. Decizia de a candida la funcția de rector al USM vine din cunoașterea, înțelegerea și asumarea pe deplin a situației existente în sistemul de învățământ național în general, dar și a USM în mod special”, a declarat Igor Șarov în cadrul interviului.

Igor Șarov își propune, în primul rând, să realizeze o evaluare a tuturor proiectelor aflate în derulare. În al doilea rând - să construiască o administrație eficientă care să ofere soluții pentru un segment mai larg de probleme administrative, precum: orar, regulamente, condiții pentru studenți în cămine, condiții pentru corpul profesoral, implementarea sistemelor electronice pe toate direcțiile de operare a USM, etc. Iar în al treilea rând, pentru menținerea unui dialog continuu cu cadrele universitare și studenții, își propune să instituie un oficiu unic de rezolvare a problemelor administrative cu care se confruntă personalul universitar și studenții USM.

„Incontestabil este faptul că studenții sunt VOCEA unei instituții de învățământ superior, iar pentru mine această voce este extrem de importantă. De aceea, voi implica studenții în luarea deciziilor la nivel instituțional prin consolidarea auto-guvernanței studențești; înființarea unui Consiliu Consultativ al Rectorului, format din Președintele Senatului, Președintele sindicatului, oameni de știință, ai studenților, oamenilor de cultură și reprezentanți ai ONG-urilor”, a mai spus Șarov.

Interviul în întregime îl puteți vedea AICI.

Citeste tot despre: Igor Șarov, rector, USM
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile