Logo Realitatea.md

Igor Șarov promite renovarea căminelor studențești în trei ani, dacă va ajunge rectorul USM

27 Noiembrie 2020, 16:20 // Societate

Fostul ministru al Educației, Igor Șarov, promite atragerea fondurilor europene, digitalizarea proceselor educaționale și administrative, precum și renovarea căminelor studențești, în cazul în care va obține funcția de rector al Universității de Stat din Moldova.

Foto: zdg.md

Într-un interviu publicat pe site-ul USM, Igor Șarov a fost întrebat despre planurile sale dacă ajunge la cârma universității. Potrivit candidatului, universitatea sub conducerea sa:

  • va pune în aplicare strategia de dezvoltare instituțională pe termen mediu și lung;
  • va asigura condiții mai bune de muncă pentru cadrele universitare;
  • va organiza diverse structuri pentru asigurarea calității anumitor dimensiuni ale preocesului de studii și anume – un centru de dezvoltare curriculară, vom crea un incubator de afaceri, vom finannța start-upuri etc;
  • va atrage fonduri din diverse proiecte cu UE și cu alți donatori internaționali, precum și cu agenți economici etc;
  • va dezvolta și implementa o strategie pentru promovarea cercetării și inovării, dar și obligatoriu susținerea tinerilor cercetători;
  • va pune în aplicare o strategie de internaționalizare care poate atrage studenți străini, intensifica mobilitățile academice;
  • În decurs de trei ani vor fi renovate căminele studențești și vor fi asigurate cu tehnică de calcul.

Totodată, Șarov s-a referit și la componenta digitalizării. Potrivit lui vor fi digitalizate procesele educaționale și administrative ale universitpții prin dezvoltarea și implementarea noilor aplicații E-administrație sau E-cazare.

Candidatul a menționat că va ține cont de faptul că noua generație de studenți a devenit mai orientată spre practică, de aceea cursurile vor fi orientate pe cât mai multă învățare experiențială.

„Modelul de dezvoltare a universității se conturează în baza unui concept de dezvoltare inovatoare, efectul pe termen lung fiind cel al consecvenței în transformarea învățământului superior din Republica Moldova în contextul globalizării”, a menționat Șarov.

Universitatea trebuie adaptată la un management al serviciilor publice bazat pe o relație directă cu piața, mai spune Igor Șarov în interviu.

Citeste tot despre: Igor Șarov, rector, USM
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile