Logo Realitatea.md

În așteptarea deciziei CC privind dizolvarea Parlamentului! Urmărește alături de noi pe RLIVE TV și RLIVE.MD

15 Aprilie 2021, 07:29 // Actualitate

Curtea Constituțioală a Republicii Moldova se întrunește azi în ședință pentru a examina sesizarea președintei Maia Sandu privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului. Începând cu ora 10:00, Grupul de presă Realitatea va transmite evenimentele în direct atât pe postul de televiziune RLIVE TV, platforma online de transmisiuni LIVE, RLIVE.MD, cât și pe pagina de Facebook realitatea.md, rlive.md și bani.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a sesizat Curtea Constituțională pe 29 martie, pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului. Decizia a fost luată după consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare, pe care șefa statului le-a desfășurat în zilele de 26 și 29 martie. Atunci președinta a spus că Parlamentul a eșuat să aleagă un guvern din două încercări, după 45 de zile de la prima solicitare de învestitură, iar de la dimisia Guvernului Chicu au trecut mai mult de trei luni.

Fracțiunea parlamentară PSRM și deputații Platformei Pentru Moldova, constituită în jurul Fracțiunii Partidului Șor, consideră că Parlamentul nu poate fi dizolvat atâta timp cât există o majoritate formalizată, gata să preia responsabilitatea pentru guvernare. 

RLIVE.MD

RLIVE TV este prima televiziune de transmisiuni live din Republica Moldova. 

RLIVE TV emite în sistem HD și este distribuită de toate rețelele de televiziune prin cablu și IPTV din țară, principalele fiind Moldtelecom, StarNet, Orange, ARAX, și altele. Acest fapt asigură o acoperire pe țară de peste 80 % din total abonați TV.  

RLIVE TV este difuzat și în online, pe site-urile realitatea.md, Rlive.md, bani.md, diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.com și moldova.org, într-un widget comod pe paginile principale și de știri ale platformelor.

Citeste tot despre: CC, dizolvarea Parlamentului, Maia Snadu
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile