Logo Realitatea.md

Judecătoarea Maria Tertea, reținută în flagrant delict pentru trafic de influență, s-a ales cu un nou dosar

08 Aprilie 2021, 09:38 // Actualitate

Magistrata Maria Terta de la Judecătoria Chișinău, reținută acum câteva săptămâni, s-a mai ales cu o cauză penală, anunță Procuratura Generală. La demersul Procuraturii Anticorupție, judecătoarea a fost suspendată provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizată.

„Prin ordonanța Procurorului General, pe numele acestuia a fost pornită o nouă cauză penală pentru trafic de influență. Mai exact, potrivit materialelor urmăririi penale, susținând că are influență asupra procurorilor, magistratul ar fi estorcat de la conducătorul unei firme o mie de dolari pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal, care ar avantaja interesele respectivului agent economic.” se arată în comunicatul PG.
 
Magistratul este cercetat în libertate, după ce atât sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău, cât și Curtea de Apel Chișinău au respins demersurile Procuraturii Anticorupție de plasare a acestuia în arest.
 
Amintim că magistratul a fost reținut în flagrant, pe 22 martie curent, într-un alt dosar, pornit de Procurorul General, în baza unor informații, potrivit cărora, acesta ar fi pretins 16 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reținut și învinuit de primirea a 11 mii de dolari din suma inițial pretinsă.
 
Urmărirea penală continuă, iar procuratura va reveni cu detalii suplimentar.
 
CITEȘTE ȘI:

Magistrata Maria Tertea, prinsă în flagrant cu mită, rămâne în libertate

Judecătoarea Maria Tertea, suspendată din funcție. Află motivul

Judecătoarea Maria Tertea, reținută în flagrant pentru trafic de influență, a fost pusă sub învinuire

Judecătoarea care a fost reținută astăzi pentru „trafic de influență”. DETALII

Citeste tot despre: cauză penală, Chisinau, judecător, mită, PG
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile