Logo Realitatea.md

Judecătorii i-au aplicat lui Viorel Morari 20 de zile de arest preventiv, în loc 30 cum au solicitat procurorii

13 Ianuarie 2020, 17:10 // Societate

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA) a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de către magistrații Judecătoriei Ciocana.

Inițial, procurorii pe caz au cerut judecătorilor 30 de zile de arest pe numele lui Viorel Morari, însă magistrații i-au aplicat măsura de doar 20 de zile.

În timpul ședinței de la Judecătorie, Morari a declarat presei că tot ceea ce se întâmplă în cazul său „este o metodă de a sustrage atenția, precum și o comandă politică făcută de președintele țării, Igor Dodon, șefia Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, inclusiv și a unor adjuncți”.

Procuratura Generală a respins acuzaţiile, explicând că totul are loc în exclusivitate conform legislaţiei în vigoare.

Amintim că, Viorel Morari este învinuit de abuz în serviciu și fals în acte publice. Morari a fost reținut vinerea trecută. Sâmbătă, avocatul său, V. Foltea, a depus cereri de recuzare a procurorilor pe caz.

VEZI ȘI:

Răzbunarea-i dulce! Grigorciuc și Roșco, învinuiți cândva de Morari în dosarul „Antifa”, i-au adus ceai și pesmeți la Judecătorie

Procurorii solicită azi arestarea preventivă a lui Viorel Morari pentru 30 de zile

Astăzi este programată punerea lui Viorel Morari sub învinuire. Detalii de la Procuratura Generală

Viorel Morari a fost reținut de oamenii legii. A fost plasat în arest pentru 72 de ore în baza unei plângeri depusă de Plahotniuc

Ce spune procurorul general, Alexandr Stoianoglo, despre reținerea lui Morari. „Dosarul a fost deschis la solicitarea mea”

Ambasadorul UE la Chișinău a venit cu un mesaj după reținerea șefului PA, Viorel Morari. „Urmărim foarte atent ...”

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile