Logo Realitatea.md

La ora 12:00 deputații vor decide dacă se declară stare de urgență în țară din cauza coronavirusului

17 Martie 2020, 10:33 // Politica

Parlamentul se convoacă astăzi, la ora 12:00, în ședință plenară, pentru a decide dacă instituie sau nu stare de urgență în țară în contextul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, deputații vor examina și oportunitatea de a modifica unele articole din Legea nr. 212 din 2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război.

Amintim că, ieri seara, Guvernul a operat unele modificări la Legea dată, și a apropat decizia de a propune Legislativului votarea acesteia cu tot cu modificări.

Mai exact, este vorba de abrogarea textului „adoptarea, modificarea sau abrogarea legilor organice şi a legislaţiei electorale, precum şi desfăşurarea alegerilor autorităţilor publice centrale şi locale şi a referendumurilor republicane şi locale (art. 4, al. 2)”. Astfel, pe durata stării de urgență Parlamentul va putea adopta legi organice, dar și vor putea fi organizate alegeri. La fel, au fost modificate unele articole privind oferirea unor atribuții suplimentare Comisiei pentru situații excepționale.

Ședința Parlamentului va putea fi urmărită pe Rlive.md.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile