Logo Realitatea.md

Liderul PDM, despre proiectul „Prima Casă”: Am cerut să se compenseze tinerilor jumătate din dobânda achitată pentru creditul imobiliar (VIDEO)

07 Noiembrie 2017, 13:08 // Politica

Liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc a declarat că Guvernul urmează să aprobe azi cadrul general al proiectului „Prima Casă” după care vor fi introduse mai multe completări venite din partea reprezentanților PD. Declarațiile au fost făcute în urma ședinței PD, în care au fost discutate facilitățile în cadrul proiectului destinat tinerilor.

Foto simbol: heartstop.com

„Guvernul ne-a prezentat cadrul general final al proiectului „Prima Casă”. Acesta va fi aprobat în ședința de Guvern în scurt timp. Am acordat sprijin politic pentru acest proiect destinat tinerilor pentru ca ei să nu mai plece și să poată rămâne acasă în Moldova. Colegii în ședință au venit cu mai multe sugestii la adresa Guvernului ca să vină cu completări la etapa a doua a acestui proiect”, a declarat Vlad Plahotniuc. 

Acesta a subliniat că în cadrul ședinței au fost propuse câteva soluții concrete care să stimuleze tinerii din anumite categorii sociale și profesionale, angajați în sistemul bugetar, să achiziționeze aceste locuințe beneficiind de anumite facilități.

„Am cerut să se vadă dacă putem găsi soluții ca statul să compenseze tinerilor jumătate din dobânda achitată pentru creditul imobiliar. Așadar, presupun că Guvernul va aproba chiar azi cadrul general al proiectului „Prima Casă” după care imediat ce vor fi identificate soluțiile la propunerile apărute suplimentar, vor fi făcute și complementările”, a menționat președintele PD.

Realitatea.md amintește că la 26 iulie, conceptul Programului de stat „Prima casă” a fost aprobat, de către membrii Executivului. Documentul vine să faciliteze accesul persoanelor fizice, în special a tinerelor familii, la creditele ipotecare, prin garantarea parțială a acestora de către stat. Conform acestuia tinerii vor contribui iniţial cu doar 10% din costul locuinței, 90% constituind creditul de la bancă. Acesta va fi acordat pe un termen de 25 de ani, cu marja băncii nu mai mare de 3%, la care se va adăuga rata dobânzii pentru depozitele medii pentru 6 - 12 luni. Valoarea locuinţei nu va depăşi un milion de lei.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile