Logo Realitatea.md

LISTA interdicțiilor impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică după expirarea stării de urgență

16 Mai 2020, 09:37 // Actualitate

Interdicțiile impuse în timpul stării de urgență la nivel național, care printre altele a expirat ieri, 15 mai, în mare parte rămân valabile până la data de 30 iuni, perioadă până când a fost decretată stare de urgență în sănătate publică.


Foto Simbol: synevo Moldova

Realitatea.md îți prezintă mai jos LISTA cu interdicții care rămân valabile pe perioada stării de urgență în sănătate publică, care au fost păstrate de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică prin Hotărârea nr. 11, adoptată ieri seara.

Astfel, până la 30 iunie curent sunt restricționate următoarele acțiuni:

  • Se interzice pînă la data de 30 iunie 2020 aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane, cu posibilitatea de prelungire a termenului de interdicție în funcție de situația epidemiologică. Respectarea distanței sociale/fizice de 1 (unu) metru rămîne a fi obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice.
  • Se interzice pînă la data de 30 iunie  2020 aflarea persoanelor în vîrstă de peste 63 (șaizeci și trei) ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu posibilitatea de prelungire a termenului de interdicție în funcție de situația epidemiologică.
  • Se interzice pînă la data de 30 iunie 2020 aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement, cu posibilitatea de prelungire a termenului de interdicție în funcție de situația epidemiologică.
  • Se interzice pînă la data de 30 iunie 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.
  • Se interzice pînă la data de 30 iunie 2020 organizarea şi desfășurarea tuturor activităților/competițiilor cu caracter cultural–sportiv, precum și alte măsuri/evenimente în spații/clădiri închise.
  • Se interzice pînă la data de 30 iunie 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor cu următoarele excepții:

--- membri de familie ai cetățenilor RM;

--- persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;

--- persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;

--- membri ai misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;

--- pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.

  • Se interzice pînă la data de 30 iunie 2020 activitatea unităților de agrement, recreere, sălilor de sport, centrelor sportive, bazinelor de înot, sălilor de fitness, teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, muzeelor și a altor unități pentru antrenament și recreere.

 Amintim că, ieri seara, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, care substituie Comisia pentru Situații Excepționale, a declarat în stare de urgență în sănătate publică de astăzi 16 mai și până pe 30 iunie, după ce ieri a expirat termenul instaurării stării de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9217 0.8331%
USD USD 19.2760 -0.0648%
RUB RUB 0.3169 -0.3146%
RON RON 4.0611 1.0073%
UAH UAH 0.5219 -0.0574%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile