Logo Realitatea.md

LISTA localităților din Republica Moldova unde a fost depistat coronavirusul

15 Martie 2020, 10:22 // Societate

Opt localități din țară, unde s-a depistat prezența coronavirusului au fost făcute publice de către autorități, pentru a preveni o eventuală răspândire a COVID-19. Printre localitățile date se regăsește și Hâncești, unde astăzi, pe circumscripția dată se desfășoară alegeri parlamentare noi.

Este vorba de următoarele localități:

--- Florești

--- Chișinău

--- Basarabeasca

--- Grătiești

--- Soroca

--- Hâncești

--- Râșcani

--- Cahul.

Alegeri parlamentare noi în Hâncești. CEC spune de ce nu a anulat scrutinul în contextul pandemiei de coronavirus

Am fi vrut stoparea alegerilor în Hâncești, dar în cadrul legislației, doar în cazuri excepționale pot fi sistate alegerile, cum ar fi declararea stării de urgență, în contextul calamităților naturale, a stării de război sau a dezordinelor în masă. Nu am avut pârghiile sub aspect legislativ. Am prezentat lista a 45 de persoane care au fost în contact cu persoana infectată cu Covid din Hâncești și i-am informat să nu părăsească domiciliul”, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă din această dimineață.

Amintim că, astăzi, în circumscripția electorală nr.38 au loc alegeri parlamentare noi. Procesul de vot a început la ora 7:00, iar autoritățile electorale dau asigurări că întreprind toate măsurile necesare de dezinfectare, pentru a preveni transmiterea coronavirusului. Totuși, autoritățile recomandă cetățenilor să vină cu pixul propriu la urnele de vot, fapt ce ar diminua transmiterea COVID-19.

Parlamentare noi la Hâncești: CEC întreprinde acțiuni ca alegătorii să voteze în siguranță duminică

Citeste tot despre: alegeri, coronavirus, lista, localități
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9217 0.8331%
USD USD 19.2760 -0.0648%
RUB RUB 0.3169 -0.3146%
RON RON 4.0611 1.0073%
UAH UAH 0.5219 -0.0574%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile