Logo Realitatea.md

Magistrata Maria Tertea, prinsă în flagrant cu mită, rămâne în libertate

06 Aprilie 2021, 09:00 // Actualitate
Curtea de Apel Chișinău a respins contestația Procuraturii Anticorupție prin care s-a insistat ca magistratul de la Judecătoria Chișinău, Maria Tertea, prinsă în flagrant cu mită, să fie cercetată în arest preventiv. Prin urmare, conducătorul agentului economic care i-a oferit judecătorului mită - va sta în arest la domiciliu timp de o lună, iar magistratul care a luat mită va rămâne în libertate.
Realitatea.md amintește că acum o săptămână, Consiliul Superior al Magistraturii a admis demersul Procuraturii Anticorupție privind suspendarea provizorie din funcție a judecătorului. Acesta va fi suspendat din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.
 
Magistratul a fost reţinut în flagrant, acum două săptămâni, într-un dosar pornit de Procurorul General, în baza unor informații, potrivit cărora, acesta ar fi pretins 16 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil.
 
În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reținut și învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.
 
La demersul Procuraturii Anticorupție magistratul a fost suspendat provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.
 
Urmărirea penală continuă, iar procuratura va reveni cu detalii suplimentar.
 

CITEȘTE ȘI:

Judecătoarea Maria Tertea, suspendată din funcție. Află motivul

Judecătoarea Maria Tertea, reținută în flagrant pentru trafic de influență, a fost pusă sub învinuire

Citeste tot despre: agent economic, judecător, mită, PG
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile