Logo Realitatea.md

Mandatul de activitate a Comisiei de anchetă privind frauda bancară a fost extins! Motivul

16 August 2019, 12:33 // Economie

Parlamentul a extins termenul de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare. Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, prelungirea mandatului de activitate cu 30 de zile.

Foto: playteh.ro

”Complexitatea informațiilor parvenite în rezultatul audierilor în cadrul ședințelor Comisiei de anchetă, precum și necesitatea sesizării unor instituții abilitate pentru întreprinderea măsurilor de probare și verificare a informațiilor colectate, dar și apariția unor circumstanțe specifice și neplanificate inițial, care au impus audieri repetate a unor persoane din varii motive, au generat atât extinderea numărului de persoane recomandate pentru audiere, cât și necesitatea extinderii termenului de activitate a comisiei de la 90 la 120 de zile.

Acest fapt va permite investigarea mai amplă a circumstanțelor, precum și sesizarea organelor abilitate pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, se menționează în nota informativă a hotărârii. 

Comisia, prezidată de Alexandru Slusari, a fost constituită de Parlament pe data de 10 iunie. Aceasta va prezenta Parlamentului raportul cu privire la elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare. Activitatea Comisiei a fost prelungită până pe 10 octombrie 2019. 

VEZI ȘI:

Comisia de anchetă privind frauda bancară merge în închisoare să-l audieze pe Platon

Când Comisia de anchetă privind frauda bancară vrea să-l audieze pe Candu și Gurin

Când Comisia de anchetă privind frauda bancară ar putea să-l audieze pe Filat

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile