Logo Realitatea.md

Marea Britanie i-a retras licența de emisie a televiziunii chineze pe teritoriul ei

04 Februarie 2021, 14:02 // Tech

Televiziunea publică chineză de știri în limba engleză CGTN și-a pierdut licența de emisie în Marea Britanie din cauza controlului pe care Partidul Comunist Chinez l-ar avea asupra conținutului programelor. Licența i-a fost retrasă de Ofcom, arbitrul britanic al mass-media.

Foto Simbol: Business Magazin

Potrivit BBC, compania care deține licența britanică pentru China Global Television Network (CGTN) nu are control zilnic asupra canalului, ceea ce este împotriva politicilor sale, aceasta fiind motivarea Ofcom de retragere a dreptului de emisie.

„Star China Media Limited nu exercită nicio responsabilitate editorială asupra conținutului difuzat de CGTN și că un transfer al acestei licențe către entitatea care controlează în realitate televiziunea nu este posibilă, pentru că este controlată de Partidul Comunist Chinez", se arată într-un comunicat Ofcom, scrie digi24.

În ceea ce privește legile audiovizualului în Marea Britanie, deținătorii de licențe trebuie să dețină controlul asupra serviciilor și politicilor editoriale.

Televiziunea chineză CGTN a fost trecută pe lista entităților considerate "misiuni externe" ale Chinei și în SUA.  

 ȘTIRI, VIDEO, NO COMMENT pe Telegram Realitatea/RLIVE TV

Citeste tot despre: China, licenţă, Marea Britanie, televiziune
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile